Kop Handelskade

Op de kop van de Handelskade staan enkele verouderde kantoorpanden, waar voormalige gebruikers inmiddels zijn vertrokken. Explorius heeft deze panden aangekocht om de locatie te transformeren naar de entree van de Deventer stadscampus. Dit wordt vormgegeven met kantoor, appartementen, studio’s voor studenten en young professionals en ruimte voor horeca rondom een verbindend plein.

Het concept is bij dit project enorm vanzelfsprekend, maar tegelijkertijd onmisbaar. Het concept dat onder de herontwikkeling ligt, laat zich het beste omschrijven als “ruimtelijke schakel” of “verbinding”. De locatie heeft een stevige kwaliteitsimpuls nodig om weer bij de stad te horen, en dat kan alleen door de plek te laten fungeren als schakel tussen stationsgebied, stadscampus en binnenstad.

Door het optimaliseren van de looproute en het ensemble dat de ontwikkeling vormt met de Leeuwenbrug ontstaat er een ruimtelijke schakel, waarbij een aantrekkelijk plein het knooppunt vormt. Dit knooppunt brengt wonen, werken en horeca bij elkaar. Een ontspannen trap met plein met terras verbindt de looproute met de Handelskade, een plint met horeca zorgt ervoor dat het plein geactiveerd wordt en de keuze voor zowel wonen als werken zal de plek overdag als ook ’s avonds aantrekkelijker en veiliger worden.

https://explorius.nl/projecten/deventer-handelskade 


Deel deze pagina

Samenwerkende organisaties