Gebouw Deventer Schouwburg

De Deventer Schouwburg laat zien wat voor moois er professioneel gemaakt wordt in de podiumkunsten en vult dat aan met ideeën, voorstellingen en projecten vanuit de stad. Wij geloven in de denkkracht van de stad en gaan graag met de stad in gesprek over wat wij samen mogelijk kunnen maken. Podium van de Stad is voor ons het delen van ons gebouw en onze kennis en kunde met de inwoners, educatieve en maatschappelijke organisaties en bedrijven in Deventer.

Samen met de stad maken wij de programmering van de schouwburg compleet.

Amateur- en cultureel/maatschappelijke projecten hebben een bijzonder plekje in ons hart. Culturele initiatieven uit Deventer en omstreken op zoek naar een podium zijn welkom bij ons. Samen staan we sterk en weten we meerwaarde te creëren.  

Momenteel worden een aantal aanpassingen aan het gebouw van de Deventer Schouwburg en naastgelegen Cultureel Centrum onderzocht om de toekomstbestendigheid te vergroten en liggen er kansen om dit gebouw binnen de Kien te ontwikkelen als centrum voor ontmoeting. Onderzoeksrichtingen zoals een open en uitnodigende plint en mogelijkheden om tot een duurzaam cultuurhuis & congrescentrum, dicht bij een OV knooppunt te komen worden onderzocht. Buiten het culturele aanbod gaan kennisdelen, workshops en/of gezamenlijke horeca ook een rol spelen. Verdere uitwerking en onderzoek is noodzakelijk voordat verdere besluitvorming hieromtrent eind 2022 zal plaatsvinden.


Deel deze pagina

Samenwerkende organisaties

  • Schouwburg