Gemeenteraad Deventer bij de Kien

Afgelopen 8 september werden raadsleden van nagenoeg alle raadsfracties in Deventer ontvangen op de Kien.

Tijdens de presentatie van Wittenveen en Bos werd ingegaan op de groeiende mogelijkheden van het toepassen van digitale technologie bij de vraagstukken in de civiele techniek. Door de unieke combinatie van grote ingenieursbureaus op het terrein van de fysieke onder- en bovengrond gecombineerd met specialisten op het gebied van ICT zoals Topicus liggen er mooie kansen om gezamenlijk nieuwe concepten te ontwikkelen.

Gemeenteraad bij De Kien
Gemeenteraad bij De Kien

Het onderwijs, dat de werknemer van de toekomst klaarstoomt voor de snel veranderende arbeidsmarkt speelt hier een cruciale rol in. Hoe bereiken en boeien we gezamenlijk die jongeren die de vraagstukken van de toekomst gaan oplossen? Daarbij gaat het niet alleen om het al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de vele mogelijkheden die ICT en Tech bieden, maar ook om het bereiken van andere doelgroepen voor om- en bijscholing. Het verbeteren van een doorlopende leerlijn en het bieden van een gecombineerde leer-, werkomgeving waar het ook fijn is om te wonen en te genieten van al het moois dat Deventer te bieden heeft.

Met een rondleiding door het eigen kantoor van Witteveen en Bos werden de maatregelen die bijdragen aan een Co2 neutraal en klimaatbestendig gebouw getoond. De vergroening leidt ook tot een zeer prettige verblijfsruimte waar medewerkers elkaar ontmoeten en ontspannen. Een ontwikkeling die we in de Kien graag in en buiten de panden doorzetten.

Via een korte wandeling werden de raadsleden bij Aventus bijgepraat over de wens om de onderwijsactiviteiten van Aventus te concentreren op de zeer centraal gelegen locatie aan de Snippelingsdijk.

Door medewerking te zoeken van de partners zoals Saxion en Tauw en de eigenaar van de terreinen langs het spoor (NS Vastgoed) kan er ruimte omstaan om de groene campussetting tot uitdrukking te laten komen, meerdere verschillende functies zoals mogelijk wonen, werken, experimenteren toe te voegen en de uitwisseling tussen studenten en medewerkers van de bedrijven groter te maken.

Aventus werkt aan meerdere scenario’s en bespreekt deze op korte termijn met de direct omwonenden.


Deel deze pagina
Publicatie datum
13-09-2021
Laatst gewijzigd op
13-09-2021