Clean Up de Kien

 Join the movement, samen maken we de Stadscampus van Deventer schoon. Op zaterdag 17 september is het World Clean Up Day, een wereldwijde beweging met als doel plasticvervuiling de wereld uit! De Kien doet ook mee en organiseert in de week van 12 september vier activiteiten waaraan jij mee kan doen en zo kan bijdragen aan de Clean Up! Check hieronder snel het programma.

Programma:  

Maandag 12 september 

1) Het verhaal van de Trashpacker: Ga jij mee en ontdek je hoe je van een vuilniszak een wereldwijde beweging maakt?

Tijmen Sissing, oprichter van Trashpackers, neemt je mee in zijn verhaal waarin kritische vragen, kennis en bewustwording over het plastic probleem aan bod komen. Vanuit zijn backpackreis in 2018 door Zuidoost-Azië, waar hij een fenomeen werd onder de bevolking door het opruimen van stranden, is zijn initiatief uitgegroeid tot een wereldwijde beweging van meer dan 11.000 leden die in één jaar 400.000 kilo aan afval hebben opgeruimd. 

Tijd:     15:00-15:45uur

Locatie: Green Office Saxion, ruimte B1.33

2)Wastewalk onder leiding van de Trashpacker

In het gebied van de Stadscampus maken we de omgeving vrij van zwerfafval, help je ook mee? Met een afvalgrijper en vuilniszak in de aanslag wandelen we een route door de Stadscampus en ruimen we het afval dat we tegenkomen op. 

Tijd:     vanaf 15:45uur                               

Locatie: Start vanaf Centrale Hal Saxion

Woensdag 14 september

3)Lunchlezing (BYOB – Bring your own bread)

Een interactieve lunchlezing over microplastics onder leiding van Fieke Mulders (Projectleider geochemie en opkomende verontreinigingen, Witteveen+Bos).

Tijd:     12:00 - 13:00uur

Locatie: Witteveen+Bos

Donderdag 15 september

4)Wastewalk lunchwandeling

In het gebied van de Stadscampus maken we de omgeving vrij van zwerfafval, help je ook mee tijdens je lunch? Met een afvalgrijper en vuilniszak in de aanslag wandelen we een route door de Stadscampus en ruimen we het afval dat we tegenkomen op. 

Tijd:     vanaf 12:00uur

Locatie: Verzamelpunt hoofdkantoor W+B (naast Schouwburg)

Doe je mee?

Geef je dan op via deze link.


Deel deze pagina

Clean Up de Kien

  • Start 12-09-2022, 15:00
  • Eindigt 15-09-2022, 15:00
  • Organisatie Saxion, Tauw, Witteveen+Bos, Topicus, Gemeente Deventer
Aanmelden